۳۰ تیر ۱۳۹۱، ۱۱:۵۶

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

پیگیری کشتار مسلمانان میانمار در سازمان ملل/ مدعیان سکوت کرده اند

پیگیری کشتار مسلمانان میانمار در سازمان ملل/ مدعیان سکوت کرده اند

رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی با اشاره به نبود امکان شمارش قربانیان درگیری های میانمار از پیگیری کمک به مسلمانان این کشور در سازمانهای بین المللی خبر داد.

"مسعود شجره" رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن در گفتگو با خبرگزاری مهر به تشریح وضعیت مسلمانان در میانمار پرداخت و گفت : تعداد زیادی از مسلمانان در میانمار کشته شده اند و در این بحثی نیست. اما در چنین موقعیتهایی شمردن قربانیان کار مشکلی است و از این رو دادن آمار دقیق ممکن نیست. تا جایی که ما می دانیم تعداد مسلمانان کشته شده در درگیری های میانمار هزاران نفر است، هر چند در گزارشها آمارهای بسیار بالای کشته شدگان در حد 50 هزار نفر هم ذکر شده ولی وقتی امکان به دست آوردن اطلاعات موثق از محل وجود ندارد، نمی توان در این مورد قعطیت به خرج داد. به همین دلیل باید گفت عده بسیار زیادی در حد هزاران نفر قربانی این خشونتهای غیرانسانی شده اند.

وی با بیان اینکه غرب به دنبال حفظ منافع خود در هر منطقه ای از جمله میانمار است افزود: این منطقه به خاطر جلوگیری از گسترش نفوذ چین برای غرب مهم است. آمریکایی ها تا به حال بحث حقوق بشر را در میانمار مطرح می کردند، اما اکنون می بینیم که با وجود این کشتار در این کشور هیچ واکنشی نشان نمی دهند، این نشان می دهد که حقوق بشر نه در میانمار، نه در بحرین و نه در عربستان موضوع اصلی غربی ها نبوده و حفظ منافع حرف اول را در این کشورها می زند.

به گفته رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن، آمریکایی ها در ابتدا با طرح مسائلی مانند حقوق بشر و دموکراسی کوشیدند نظام دیگری را در میانمار بر سر کار بیاورند و می بینند که اگر سیستم کنونی بخواهد در این کشور پابرجا باشد باید روابطی با سیستم قبلی داشته باشد که رویکرد نژادپرستانه داشت. این در حالی است که سیستم جدید هم مایل به ادامه همین سیاستها است.
 
 
وی یادآور شد: در حال حاضر آمدن قراردادهای نانوشته ای بین دولت جدید میانمار و حکمرانان قبلی این کشور وجود دارد که طبق آن مسلمانان نه تنها جزو شهروندان نیستند، بلکه نژادشان هم با نژاد مردم این کشور تفاوت دارد. مشکل آنها نژاد و اعتقادات مسلمانان است و یکی از موارد چالش زا برای حکومت فعلی میانمار همین است. غرب هم نمی خواهد در این زمینه دخالت کند چون به دنبال این است که سیستم جدید در این کشور جا بیفتد.
 
شجره با اشاره به اینکه وضعیت وخیم مسلمانان به چند دهه پیش بازمی گردد، تاکید کرد: ما وضع مسلمانان میانمار را از سالها پیش تحت مطالعه قرار داده ایم، وضع اقلیت ها در هیچ جایی مانند این کشور نیست، جایی که مسلمانان به شدت تحت فشار دولت و اکثریت بودایی هستند، به بیان دیگر جنایاتی که همچنان در میانمار رخ می دهد از چند دهه پیش در جریان است.
 
وی در پایان گفت: ما به عنوان کمیسیون حقوق بشر اسلامی این وضعیت را در سازمانهای بین المللی مطرح کرده و پیگیر هستیم و طرحهایی هم برای بسیج کردن افکار عمومی جهان در مورد فجایع میانمار داریم.  همچنین قرار است با همکاری کشورهای اسلامی منطقه کشتی هایی برای کمک به پناه جویان مسلمان به سواحل میانمار اعزام شود. یکی از برنامه هایی که ما پیگیر هستیم و در سازمان ملل هم پیگیری می شود اعزام کاروانی از کشتی ها همانند کاروانی است که برای کمک به مردم غزه به سواحل فلسطین رفت.
کد خبر 1652745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha